Právě vysíláme

Děti na Instagramu? Oblíbená sociální síť se chce otevřít i těm nejmladším

23. března 2021 13:58
Děti na Instagramu? Oblíbená sociální síť se chce otevřít i těm nejmladším

Americká technologická společnost Facebook odstranila ze svých internetových platforem mezi loňským říjnem a prosincem 1,3 miliardy falešných účtů. Uvedla to v příspěvku na svém oficiálním blogu, v němž obhajovala svůj přístup k boji proti dezinformacím na sociálních sítích před čtvrtečním slyšením ve výboru Kongresu. Instagram rovněž uvažuje nad tím, jak zpřístupnit svou platformu dětem.

Facebook podle svého prohlášení zaměstnává 35 000 lidí, kteří se věnují boji proti šíření dezinformací. Ti se zabývají potíráním koordinovaných snah o manipulaci veřejné debaty i práci s příspěvky jednotlivých uživatelů. Společnost udržuje například tým 80 lidí, kteří ověřují informace uvedené v uživatelských příspěvcích a v případě jejich nepravdivosti k nim ztíží ostatním uživatelům přístup, nebo je opatří varovným označením.

Společnost rovněž uvedla, že využívá takzvané umělé inteligence k odstraňování tvrzení o Covidu – 19, která experti dříve označili za nepravdivá. Od začátku pandemie smazala 12 milionů různých typů příspěvků, které uváděly dezinformace jak o samotném onemocnění, tak o vakcínách.

Server BuzzFeedNews zveřejnil interní dokumenty společnosti Facebook, pod kterou spadá i Instagram, z nichž vyplývá, že jedna z nejoblíbenějších sociálních sítí plánuje otevření speciálních účtů pro děti mladší třinácti let. Tyto profily by pak spravovali rodiče dětí. Instagram chce tak zamezit tomu, aby děti svůj věk při přihlašování uváděly cíleně špatně.

Jste pro, aby i děti měly Instagram? Hlasujte v naší anketě.

Zdroj: BuzzFeedNews, ČTK

Nahrávání ... Nahrávání ...

Články, které by tě mohly zajímat