Právě vysíláme

Díky LEONARDU DICAPRIOVI Rusko propustí velké množství uvězněných velryb

3. března 2019 14:10
Díky LEONARDU DICAPRIOVI Rusko propustí velké množství uvězněných velryb

Petici podepsalo více než 900 000 lidí. Možná se konečně začne něco dít a celebrity se budou ještě více zapojovat do záchrany jak planety, tak zvířat.

Že by se znovu ukázalo, že Leonardo Dicaprio má srdce na správném místě? Slavný herec dokazuje již dlouhou dobu, že mu není jedno, co se děje s faunou a florou na této planetě. Možná by si z něj mělo vzít příklad mnoho celebrit, které zaplňují své sociální sítě pouze novými hodinkami, luxusními auty a dovolenými v exotických destinacích.

Vyzval fanoušky k podepsání petice

Ruské orgány budou muset propustit z „velrybího vězení“ na 100 kusů uvězněných velryb a běluh severních. Hollywoodský herec Leonardo DiCaprio, který zprostředkoval online petici na svém Twitteru a vyzval všech svých 19 milionů fanoušků k podepsání, bude dost určitě hlavním důvodem. Později se přidala i Pamela Anderson, která napsala otevřený dopis adresovaný Vladimiru Putinovi, kde se vyjádřila k této problematice a apelovala na to, aby zvířata byla propuštěna.

Na fotografie, které obletěly svět minulý rok, se snesla ohromná vlna kritiky. Je na nich vidět velké množství mořských savců, které jsou drženi v naprosto nevyhovujících podmínkách v betonových nádržích. V bazéncích je namačkáno celkem 5 mláďat mrožů, 11 kosatek a až na 90 mláďat běluh severních. A důvod? Prodej zvířat do čínských akvárií.

Vyšetřování

Pod tlakem veřejnosti a světových celebrit zahájila ruská policie trestní stíhaní čtyř společností, která zvířata nelegálně ulovily. Celou situaci ale příznačně komplikují ruské zákony. Ačkoliv petici podepsalo dostatečné množství lidí a trestní stíhání bylo zahájeno, zvířata na svobodu zatím nebyla propuštěna. Zdá se však, že už se čeká jen na administrativní vyřízení celé záležitosti a osvobození uvězněných mořských savců brzy nebude stát nic v cestě.

Zdroj: www.ladbible.com, www.leonardodicaprio.org, www.mirror.co.uk

Hankovy štěky: 7 archetypů pejskařů. Který jste vy?

Články, které by tě mohly zajímat