Právě vysíláme

Diváci se bouří: Pořad Chcete mě? po 29 letech končí!

4. ledna 2021 18:00
Diváci se bouří: Pořad Chcete mě? po 29 letech končí!

Česká televize po dlouhých 29 letech ukončila vysílání oblíbeného pořadu Chcete mě?, díky kterému našli nový domov tisíce zvířat.

Pořad Chcete mě? se podle vyjádření České televize ruší z programových důvodů. Jako hlavní argument televize uvedla to, že ztratil na efektivitě, protože v současné době existují jiné efektivní způsoby pomoci opuštěným zvířatům. Pořad se stal díky zpěvačce Martě Kubišové, herci Zdeňku Srstkovi a jejich spolupracovníkům nejen legendou, ale i hybatelem dění kolem práv a ochrany zvířat.

„Za léta, kdy byl pořad vysílán, se doba proměnila, právní prostředí a ochrana zvířat je na diametrálně jiné úrovni, zvířatům dnes velmi efektivně pomáhají nalézt nové domovy samotné útulky a spolky prostřednictvím sociálních sítí, proto samotná televizní nabídka zvířat již ztratila na své efektivitě,“ napsala na facebookovém profilu pořadu Česká televize.

Diváci se na sociálních sítích bouří a požadují vysvětlení. „Zrovna osvěta, která by širokou veřejnost seznamovala s problematikou chovu zvířat, s právy, a především s povinnostmi chovatelů a majitelů zvířat, se správnou péčí o domácí mazlíčky, s problematikou ochrany zvířat proti týrání, s problematikou množíren… tak taková osvěta tu pořád chybí! A právě tohle by měla vysílat veřejnoprávní televize!“ okomentovala příspěvek jedna z divaček.

„Myslím, že ČT má mnoho pořadů, které jsou úplně zbytečné a měla by je zrušit. Ale Chcete mě? mezi ně rozhodně nepatří,“ přidala se další. Podle dalšího komentujícího bylo Chcete mě? jediným smysluplným pořadem na ČT.

Zdroj: Facebook

Články, které by tě mohly zajímat