Právě vysíláme

Dívka chtěla poslat vánoční přání, ale našla v něm vzkaz od čínského vězně!

25. prosince 2019 9:10
Dívka chtěla poslat vánoční přání, ale našla v něm vzkaz od čínského vězně!

Dívka chtěla poslat vánoční přání, ale objevila v něm vzkaz z čínského vězení. Síť supermarketů, ze kterých přání bylo, posléze zastavila jejich prodej, jelikož ho údajně mají vyrábět vězni, kteří jsou k tomu nuceni.

Šestiletá Florence Widdicombeová chtěla poslat vánoční přání spolužákům, na jednom z nich však našla děsivý vzkaz od čínského vězně: „Jsme zahraniční vězni ve věznici Šanghaj Čching-pchu v Číně. Jsme nuceni pracovat proti své vůli. Prosím, pomozte nám o tom informovat organizace na ochranu lidských práv.“

Florence Widdicombe

Bývalý spoluvězeň

Dopis zároveň prosil čtenáře, aby kontaktoval novináře Petra Humphreyho, který byl ve zmíněné věznici mezi lety 2013 až 2015 také.  Rodina se s novinářem skutečně spojila. Humphrey kontaktoval jiné bývalé vězně a ti potvrdili, že byli k práci nuceni, za časů jeho pobytu ve vězení prý byla práce ještě dobrovolná.

Každý, koho jsem tam tehdy znal, tam byl z pochybných důvodů,“ řekl novinář. Podle něj mnozí spoluvězni dostali vysoké tresty za menší přestupky a i on tam byl vězněn kvůli vymyšleným obviněním.

Síť prodejen, kde byly přání k dostání, posléze prohlásila, že ji zpráva šokovala a okamžitě přestala odebírat přání od firmy, která k jejich výrobě vězně údajně využívala.

 

Zdroj: BBC

Články, které by tě mohly zajímat