Právě vysíláme

Dívka s nejdelšími vlasy na světě se nechala po dvanácti letech ostříhat. Proč?

19. dubna 2021 12:10
Dívka s nejdelšími vlasy na světě se nechala po dvanácti letech ostříhat. Proč?

Nilanshi Patel byla donedávna označována za teenagerku s nejdelšími vlasy na světě. Po dvanácti letech, během kterých si je ani jednou neostříhala, se však rozhodla k razantní změně účesu a jejich délku přeci jen zkrátila.

V době, kdy mladé Indce kadeřnice vlasy stříhala, měřily přes dva metry. Do Guinnesovy knihy rekordů se přitom Patel zapsala už v roce 2018, kdy byla jejich délka o přibližně třicet centimetrů kratší.

„Těším se, ale zároveň jsem i trochu nervózní. Nevím totiž, jak budu vypadat. Uvidíme, jak to dopadne, ale doufám, že to bude super,“ uvedla Patel krátce před ostříháním. Zároveň dodala, že jí vlasy hodně daly, protože se díky nim proslavila. „Teď je načase jim to vrátit,“ řekla s tím, že vlasy už ztrácely na své kvalitě.

Z nového účesu byla někdejší rekordmanka nadšená. „Můj Bože, je to krásné. Úžasné! Připadám si jako princezna,“ uvedla, když se uviděla s krátkými vlasy v zrcadle. Stříhat se Patel přestala, když jí bylo pouhých šest let. K jejímu rozhodnutí tehdy přispěly špatné zkušenosti s kadeřníky.

Když se Patel rozhodovala, kam její přes dva metry dlouhý cop po ostříhání poputuje, měla tři volby: vydražit je, darovat charitě nebo muzeu. Nakonec zvolila třetí možnost. Cop tedy nyní putuje do USA, kde ho vystaví v muzeu Guinness World Records Museum Hollywoodu.

Zdroj: Guinness World Records

Články, které by tě mohly zajímat