Právě vysíláme

Dívka trpí těžkou formou akné. Maskování jí zabere dvě hodiny

27. června 2021 14:10
Dívka trpí těžkou formou akné. Maskování jí zabere dvě hodiny

Skoro každý z nás má zkušenost s akné. Nepěkné pupínky na tváři nás trápily v pubertě a někteří bohužel měli to smůlu, že je akné nepřešlo ani v dospělosti. Těžkou formou akné trpí i Abigail Coollins.

Devatenáctiletá Britka to nemá s pletí opravdu jednoduché. V deseti letech se jí na tváři začaly tvořit pupínky, které ale nezmizely ani do její dospělosti, a navíc se ještě zhoršily. Mladá studentka nyní trpí vzácnou formou, na kterou nezabírá prakticky žádná léčba a ani dermatologové si s ní neví rady.

Jelikož dívce nepomáhají opravdu žádné krémy ani čistící tonika, musí se Abigail smířit s tím, že pupínky a s nimi spojené i jizvičky zakryje tak jedině make-upem. To ale vzhledem k rozsáhlosti akné zabere dívce i několik hodin a denně tráví před zrcadlem skoro dvě hodiny.

Ve škole si Abigail zažila kvůli své tváři doslova peklo a během dospívání neměla prakticky žádné kamarády. Vše se ale naštěstí změnilo na univerzitě, kde už jsou studenti přeci jenom rozumnější a dívku mezi sebe přijali takovou, jaká je.

Dnes už se Abigail podařilo získat sebevědomí a na ulici se nebojí vyjít i bez make-upu. Na Instagramu navíc založila profil s názvem Skin Positive, kde se sdružují lidé se stejnými problémy a jejich cílem je dokázat, že špatná pleť z nás přece automaticky nedělá horšího člověka.

 

Zdroj: The Sun

Články, které by tě mohly zajímat