Právě vysíláme

Do centra italských Benátek doplul párek delfínů. Tentokrát doopravdy

26. března 2021 14:10
Do centra italských Benátek doplul párek delfínů. Tentokrát doopravdy

V italských Benátkách dnes měli nevšední zážitek, když až na okraj Velkého kanálu, který je hlavní dopravní tepnou tohoto města na laguně, připlul párek delfínů. Informovala o tom italská média.

Podle nich sice delfíni v benátské laguně nejsou úplnou novinkou, dosud ale nebyli spatřeni tak blízko centra. Podle místních médií se párek delfínů v tomto romantickém městě objevil až u muzea Punta della Dogana.

„Delfíni ve Velkém kanálu,“ komentoval s radostným pokřikem událost muž, jemuž se ji podařilo zachytit na mobilní telefon. Kratičké video zveřejnily televize Rai a SkyTG24 i řada italských deníků.

Agentura APA vysvětlila tuto neobvyklou událost výrazně omezenou dopravou v Benátkách a malou návštěvností turistů v době pandemie Covidu – 19. V důsledku ochromení turistického ruchu je totiž v benátských kanálech větší klid a voda čistější a průzračnější.

Zpráva o delfínech v italských Benátkách se objevila už před rokem, tehdy se ale ukázala jako fakenews, což tehdy odhalil mimo jiné časopis National Geographic. Ukázalo se, že video s delfínem vydávané za záběry z tohoto města, je natočené v Cagliari na Sardinii, tedy stovky kilometrů od Benátek.

Italské Benátky si tento týden připomínají 1 600. výročí svého založení. Oslaví ho ale kvůli pandemii skromně, bez velkých veřejných akcí. Ve čtvrtek se uskuteční v bazilice svatého Marka mše, která bude přenášena v přímém přenosu, a v 16:00 hodin se rozezní zvony všech místních kostelů.

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat