Právě vysíláme

Domy celebrit po požáru v Los Angeles: Komu plameny zničily luxusní vilu a kdo měl naopak štěstí?

16. listopadu 2018 15:10
Domy celebrit po požáru v Los Angeles: Komu plameny zničily luxusní vilu a kdo měl naopak štěstí?

Kalifornie se stále vzpamatovává z obrovských požárů, které tento týden zasáhly Los Angeles. Počet mrtvých nově stoupl na 63 lidí a podle policie se jedná o jednu z nejhorších přírodních katastrof, která kdy Kalifornii zasáhla.

Oheň zničil téměř 12 000 staveb, z toho 9 700 domů. Z nejhůře postiženého města Paradise a okolních sídel muselo odejít 52 000 lidí. Plameny zasáhly i prominentní čtvrti jako Calabassas či Malibu, kde žije mnoho celebrit.

Dům zpěvačky Miley Cyrus byl kompletně srovnán se zemí. O své sídlo přišel i Robin Thicke, herec Gerard Butler, Kim Basinger a Neil Young. Hvězdy jako Lady Gaga, Kim Kardashian, Will Smith či Simon Cowell musely být ze svých domovů evakuováni, ale jejich luxusní sídla oheň přežila.

Hopkins měl z pekla štěstí

Na internetu se postupně objevují fotografie z míst tragédie. Webu DailyMail se dokonce podařilo získat snímky pořízené z letadel, na kterých můžeme přesně vidět, co všechno oheň zničil.

Ačkoliv jsou celebrity, které o svůj domov přišly, jsou i hvězdy, které měly neuvěřitelné štěstí a plameny je opravdu jen velmi těsně minuly. Ukázkovým příkladem je například honosná vila Anthonyho Hopkinse, která zůstala naprosto nedotčená, ale z domu umístěného přímo vedle ní nezbylo vůbec nic.

Podívejte se na šokující snímky, které dokazují, jaké neštěstí oheň způsobil.

 

Zdroj: DailyMail, BackGrid

Galerie: Kreslíři vzdávají hold zemřelému autorovi komiksů Stanovi Leemu

Články, které by tě mohly zajímat