Právě vysíláme

Donald Trump přišel o účet na Twitteru, jeho účet je zablokovaný

10. ledna 2021 9:10
Donald Trump přišel o účet na Twitteru, jeho účet je zablokovaný

Donald Trump komunikoval se světem především prostřednictvím Twitteru. Po útoku na Kapitol sociální síť oznámila, že účet prezidenta Spojených států amerických zablokovala kvůli „nebezpečí dalšího podněcování k násilnostem“.

Trump je známý jako ostrý kritik médií, proto své názory sám často prezentoval na Twitteru. Na účtu denně zveřejňoval několik vzkazů a informací, které nebyly vždy zcela pravdivé. Po vniknutí příznivců prezidenta do budovy Kongresu na internetu zveřejnil video, které zahájil slovy: „Chápu vaši bolest. Vím, že to bolí. Měli jsme volby, které nám byly ukradeny.“ V dalším příspěvku pak naznačil, že násilní demonstranti jsou „skvělí vlastenci, se kterými bylo tak dlouho nakládáno špatně a nespravedlivě“.

Za svá slova byl Trump mnohými kritizován, v pátek se Twitter rozhodl jeho účet zablokoval kvůli „nebezpečí dalšího podněcování k násilnostem“. Prezident proto zveřejnil několik příspěvků na vládních stránkách, i tam byly ale jeho příspěvky smazány.

Podle analytiků byla prezidentova záliba ve Twitteru až závislostí, jeho účet @realDonaldTrump měl dosud téměř 89 milionů sledujících.

Trump před několika dny slíbil, že předání moci Joeovi Bidenovi proběhne klidně. Zároveň však uvedl, že se jeho inaugurace, která má proběhnout 20. ledna, nezúčastní. To nastávající prezident označil za „dobrou věc“.

Zdroj: ČTK, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat