Právě vysíláme

Elon Musk baví Twitter: Chce koupit McDonald’s a do nápojů Coca–Cola vrátit kokain

29. dubna 2022 9:10
Elon Musk baví Twitter: Chce koupit McDonald’s a do nápojů Coca–Cola vrátit kokain

Nejbohatší člověk planety Elon Musk se před několika dny stal vlastníkem sociální sítě Twitter. Tu koupil zhruba za bilion korun, o motivu koupi se však zatím pouze spekuluje. Prozatím uživatele pouze baví svými tweety.

„Příště koupím společnost Coca–Cola a vrátím do ní kokain,“ zveřejnil Musk na svém profilu 28. dubna. Tweet byl nejen narážkou na to, že před několika dny odkoupil Twitter, ale také na skutečnost, že v době jejího vzniku byl do nápoje Coca–Cola kokain skutečně přidávaný. Zároveň pak demonstroval, jaké má se sociální sítí plány. Dříve ji totiž kritizoval za nedostatečnou podporu svobody názoru.

Krátce po tomto tweetu, který nasbíral během několika hodin téměř milion retweetů, přesdílel Musk svůj dřívější příspěvek v podobném duchu. „Teď si koupím McDonald’s a opravím všechny mašiny na zmrzlinu.“ K němu připsal, že neumí dělat zázraky.

Musk již začátkem dubna oznámil, že koupil v twitteru zhruba devítiprocentní podíl. V polovině dubna pak přišel s nabídkou na převzetí celého podniku. Firma uvedla, že její správní rada transakci jednohlasně schválila. Nyní musejí dohodu ještě odsouhlasit akcionáři a regulátoři.

Podle Muska čekají Twitter mnohé novinky. Mezi nimi by se mělo objevit zpětné upravování příspěvků nebo zpřístupnění algoritmů.

Články, které by tě mohly zajímat