Právě vysíláme

ELON MUSK na konferenci varoval před schopnostmi umělé inteligence

30. srpna 2019 15:10
ELON MUSK na konferenci varoval před schopnostmi umělé inteligence

Slavný podnikatel Elon Musk na konferenci v Číně pronesl nepříjemné varování před schopnostmi umělé inteligence! Podle generálního manažera společnosti Tesla nás umělá inteligence několikanásobně překoná a my nebudeme vědět, jak na to zareagovat.

Varovný signál

„Podceňujeme schopnosti umělé inteligence. V budoucnu budou počítače mnohem chytřejší, než nejchytřejší člověk“ – těmito slovy popsal známý podnikatel Elon Musk vývoj umělé inteligence v následujících letech. Generální ředitel společnosti Tesla tvrdí, že lidstvo nebude schopné držet krok s vývojem technologie a že jedinou možnou cestou, jak se počítačům vyrovnat, je se s nimi spojit.

Musk s tímto projevem zahájil letošní Světovou konferenci o umělé konferenci, která se koná v čínském Šanghaji. Rodák z Pretorie mluvil po boku čínského podnikatele Jacka Ma, který vlastní obrovský obchodní server Alibaba. Ma s Muskovou teorií o umělé inteligenci ovšem překvapivě nesouhlasil – podle něj budou i v následujících letech rozhodovat především lidé, nikoliv počítače. Ma uvedl, že lidé jsou chytřejší než umělá inteligence a převrat do světa, kde vládou počítače, nehrozí. Čínský podnikatel se zároveň nechal slyšet, že 99,99 % všech předpokladů o budoucnosti jsou ve skutečnosti falešné – uvidíme, kdo z těchto dvou mužů se stane prorokem!

Podnikatel Elon Musk

Podnikatel Elon Musk

 

Zdroj: BBC, YouTube, Instagram, LadBible

Články, které by tě mohly zajímat