Právě vysíláme

EMMU WATSON rozzuřil názor J. K. ROWLING na transgender osoby. Herečka přišla s vlastním prohlášením!

16. června 2020 9:10
EMMU WATSON rozzuřil názor J. K. ROWLING na transgender osoby. Herečka přišla s vlastním prohlášením!

Slavná spisovatelka a autorka Harryho Pottera J. K. Rowling se v posledních dnech stala pořádným terčem kritiky. Její výroky na Twitteru byly totiž označeny jako transfobní.

Rowling se na Twitteru zastala ženy jménem Maya Forstater, která byla vyhozena z práce poté, co sdílela názor o transgender osobách, které by neměly být právně považovány za ženy. Její slova pak potvrdila i slavná spisovatelka, jenž se Forstater zastala.

“Oblékejte se, jak se vám zlíbí. Říkejte si, jak chcete. Spěte s jakýmkoli souhlasícím dospělým člověkem, s jakým musíte. Žijte svůj život v míru a bezpečí. Ale vyhazovat ženy z práce za to, že řeknou, že pohlaví existuje. Pokud pohlaví není skutečné, neexistuje nic jako přitažlivost ke stejnému pohlaví. Pokud pohlaví není skutečné, každodenní realita žen po celém světě je vymazána. Znám a miluji trans lidi, ale vymazáním konceptu pohlaví se zbavujeme možnost mnoha smysluplných diskuzí. Není nenávist říkat pravdu,” napsala Rowling a za své názory byla nejen kritizována fanoušky, ale i kolegy z filmového průmyslu.

Na její slova reagovala navíc i hvězda Harryho Pottera Emma Watson, která veřejně vystoupila na podporu transgender fanoušků.Trans lidé jsou těmi, kdo říkají, že jsou, a zaslouží si žít svůj život bez toho, aby byli neustále zpochybňováni nebo aby jim bylo říkáno, že nejsou tím, kým říkají,” zveřejnila herečka na Twitteru. “Chci, aby moji trans sledující věděli, že já i mnoho dalších lidí na světě o vás víme, respektujeme vás a milujeme vás za to, jací jste,” uvedla v dalších příspěvku.

 

 

Zdroj: People.com

Články, které by tě mohly zajímat