Právě vysíláme

Exekutor zabavil rodině milovanou fenku. Neuvěříte, co s ní posléze udělal!

7. října 2020 10:10
Exekutor zabavil rodině milovanou fenku. Neuvěříte, co s ní posléze udělal!

Německými médii koluje šokující případ. Do rodiny neplatící dluhy vtrhl exekutor a začal zabavovat majetek. Místo elektroniky či pokojového vybavení si však odnesl něco úplně jiného!

Exekutor z německého města Ahlen chtěl původně rodině zabavit invalidní vozík. Pak se ale rozhodl, že zabaví fenku mopsa jménem Edda! Tu navíc posléze prodal na eBay za 750 EUR, což je prý polovina ceny, kterou by pejsek ve skutečnosti měl.

Novou majitelkou zabavené a následně prodané fenky je Michaela Jordan, jenž později policii uvedla, že jí bylo podezřelé, že pejsek stojí tak málo peněz. Úředníky města Ahlen ale byla informována, že se jedná o exekučně zabavené zvíře, a tak je cena v pořádku. Jediné, o čem ji úřad lhal, byl zdravotní stav fenky. Edda byla totiž nucena podstoupit mnoho operací a její majitelka za ně nyní požaduje finanční náhradu.

Úřady tvrdí že zabavení Eddy bylo naprosto legální. Pokud je totiž fenka vedena jako „cenný mazlíček“, měli exekutoři na její odvedení od rodiny naprosté právo.

Původní majitelka fenky do médií uvedla, že ji odchod Eddy velmi mrzí. Zároveň ale ví, že je pejsek nyní v dobrých rukou.

Zdroj: BBC

Články, které by tě mohly zajímat