Právě vysíláme

Experti na zdravou výživu kritizují dietu, kterou prosazuje BEYONCÉ!

10. srpna 2019 11:10
Experti na zdravou výživu kritizují dietu, kterou prosazuje BEYONCÉ!

Experti na zdravou výživu Charlotte Stirling-Reed a Daniel O’Shaughnessy ostře zkritizovali dietu, kterou prosazuje americká zpěvačka Beyoncé. Autorka hitu Single Ladies (Put A Ring On It) minulý měsíc prozradila, že se před vystoupením na festivalu Coachella dostávala do formy pomocí diety, která vynechává některé klíčové druhy potravin.

Beyoncé minulý měsíc prozradila, jak se připravovala na svoje ikonické loňské vystoupení na festivalu Coachella. Klíčovou součástí této přípravy tvořila unikátní dieta, kterou zpěvačka dodržovala po dobu 44 dnů. Za tu dobu nejedla maso (ani rybí), mléko, chleba a cukr.

Po zveřejnění videa se nejprve ozvaly pozitivní ohlasy od fanoušků, že je třeba Beyoncé v tomto životním stylu napodobovat. Experti na zdravou výživu mají ovšem jiný názor – podle nich je tato dieta nebezpečná a nemůže si jí dovolit ledakdo.

„Moc mě to mrzí. Zaprvé, tato dieta je velmi omezující – vylučuje většinu typů potravin, které jsou doporučené pro denní spotřebu,“ říká registrovaná expertka na zdravou výživu, Charlotte Stirling-Reed. „Navíc není nikde vysvětleno, jaké potraviny máme jíst namísto těch, které v rámci diety vynecháme. Ti, co tento stravovací režim dodržují, riskují, že budou mít málo energie.“

Beyoncé vystupuje na festivalu Coachella

Beyoncé vystupuje na festivalu Coachella

Stirling-Reed není jediná, koho nová dieta nepřesvědčila. Další expert na zdravou výživu, Daniel O’Shaughnessy, v rozhovoru pro BBC uvedl: Beyoncé prodává sen. Děsí mě to, protože ji po celém světě sledují miliony lidí a vzhlíží k ní.“ 

Oba experti navíc zdůraznili, že ne každý si tuto dietu můžou dovolit. Beyoncé patří mezi největší popové ikony planety – má kolem sebe tým kuchařů, poradců a expertů, který ji pomáhá se stravováním. Dieta, kterou prosazuje, tedy zdaleka není pro všechny.

Zdroj: BBC, ELLE UK, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat