Právě vysíláme

Facebook chce skrýt počet lajků u jednotlivých příspěvků! Má tak zabránit závisti mezi uživateli

28. září 2019 12:10
Facebook chce skrýt počet lajků u jednotlivých příspěvků! Má tak zabránit závisti mezi uživateli

Facebook chce v Austrálii kráčet ve stopách Instagramu a skrýt počet lajků, který uživatelé vidí pod jednotlivými příspěvky.

Zajímavá změna

Počty lajků pod jednotlivými příspěvky na Facebooku se v Austrálii rychle stanou minulostí. Populární sociální síť se po konzultaci s výzkumníky a experty na duševní zdraví rozhodla, že bude skrývat počty lajků pod příspěvky od jiných uživatelů. Pod fotkami ve feedu se tedy objeví pouze například zpráva: „Tento příspěvek se líbí Janu Novákovi a dalším“. Celkový počet lajků tak bude přístupný pouze samotnému uživateli.

Změna se bude týkat i videí ve feedu. Počty zhlédnutí jednotlivých videí se skryjí ze samotných příspěvků a z feedu. Lajky videí budou také skryté.

Facebook hodlá tuto novinku v Austrálii vyzkoušet na určité období než se později rozhodne, zda ji představí i v jiných zemích. Zajímavé je, že změna se netýká například počtu komentářů, který zůstane pod příspěvkem.

Populární sociální síť tímto krokem kráčí ve stopách Instagramu. Bratrská firma začala počet lajků skrývat v určitých zemích (včetně Austrálie) už letos. Facebook tvrdí, že změna pomůže čelit problému závisti na této sociální síti, a tudíž i na ní zlepší celkovou atmosféru.

Loga Facebooku a Instagramu

Facebook koupil Instagram v roce 2012 za 1 miliardu amerických dolarů

Co si o změně myslíte vy? Dělá Facebook správně, že skrývá počty lajků? Dejte nám vědět váš názor do komentářů!

Zdroj: LadBible, 7news.au, Shutterstock, New York Times

Články, které by tě mohly zajímat