Právě vysíláme

Fanoušci rozjíždějí petici, aby se edinburské letiště pojmenovalo po Seanu Connerym

4. listopadu 2020 13:10
Fanoušci rozjíždějí petici, aby se edinburské letiště pojmenovalo po Seanu Connerym

Smrt Seana Conneryho zasáhla milovníky filmu po celém světě. Jeden vášnivý fanoušek ale chce, aby se na legendárního herce vzpomínalo v nejlepším – rozjel tak internetovou petici, která chce přejmenovat hlavní letiště v Edinburghu na Sir Sean Connery Airport. Kolik má zatím podpisů?

Skvělá pocta

Internetovou petici na serveru Change.org rozjel Andrew Morton, jenž je vášnivým fanouškem slavného skotského herce. Momentálně se projekt chlubí zhruba 1 500 podpisů a další přibývají.

Liverpool má letiště Johna Lennona, Belfast má letiště (bývalého fotbalisty) George Besta – i edinburské letiště by se mělo pojmenovat po jednom ze svých nejznámějších rodáků,“ píše autor petice. Zdá se, že ke splnění tohoto cíle má zatím dobře nakročeno!

Ponese název edinburského letiště jméno Seana Conneryho?

Skotský herec Sean Connery zemřel o víkendu ve věku 90 let. Rodák z Edinburghu se nejvíc proslavil díky roli Jamese Bonda, kterou ztvárnil od roku 1962 do roku 1971. Kromě legendární role agenta Jejího Veličenstva se Connery zahrál i například ve snímku Indiana Jones a Poslední křížová výprava, Highlander či Vražda v Orient Expressu.

Celý týden vzdávají známému herci hold i hvězdy z dnešního světa filmu. Například Daniel Craig o Connerymu uvedl: „Sira Seana Conneryho poneseme v paměti jako Jamese Bonda a mnohem víc. On definoval historickou éru a styl… Myslím na jeho rodinu a blízké. Ať se Sean nyní nachází kdekoliv, doufám, že je tam golfové hřiště.“

Zdroj: Metro UK, Change.org, ČSFD, Instagram, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat