Právě vysíláme

Film Sám doma nedává smysl, myslí si generace Z. Obsahuje kultovní snímek velkou chybu?

24. listopadu 2022 11:29
Film Sám doma nedává smysl, myslí si generace Z. Obsahuje kultovní snímek velkou chybu?

Boj za klimatické změny, několik druhů pohlaví, podpora psychického zdraví. To jsou témata, která často řeší Generace Z. “Zetkaři” zkrátka vidí svět jinak a mnohdy i hledají problémy ve věcech, co by starší generaci vůbec nenapadly. 

Žijeme v době politické korektnosti, které podléhají i kultovní filmová a seriálová díla. Možná jste i vy slyšeli o tom, jak generace Z zkritizovala sitcom Přátelé. Vadilo jim údajné utahování z Chandlerova transsexuálního otce i málo postav, které by ztvárnili herci tmavé pleti.

Nyní Generace Z řeší kultovní vánoční film Sám doma, který milují fanoušci po celém světě a svátky si bez něj neumí představit. Dle mladé generace totiž film nedává smysl a je v něm jedna zásadní chyba. 

Na sociální síti TikTok, která je pro generaci Z zásadní, koluje video, ve kterém uživatel upozorňuje na dle jeho názoru velkou chybu. Jak všichni víme, rodina zapomene filmového Kevina doma a odletí do Paříže. Jeho matka se mu posléze nemůže dovolat, a právě to je dle uživatele onen velký nesmysl. V době, kdy se film odehrává, už totiž existovaly mobilní telefony a rodina Kevina je majetná, tudíž si mobil mohla dovolit. 

Proti této připomínce se ovšem ohradila velká spousta lidí na sociální síti Reddit. Mobilní telefony v 90. letech totiž zdaleka nevypadaly jako dnes a zajisté by nezvládly zahraniční hovor. První mobilní telefon se začal v Americe prodávat v roce 1990, tedy krátce potom, co byl film dotočen. Snímek tedy logicky žádné telefony nemohl obsahovat. 

 

Články, které by tě mohly zajímat