Právě vysíláme

Film Schumacher je venku. Závodníkova rodina prozradila, jaký je jeho zdravotní stav

15. září 2021 17:57
Film Schumacher je venku. Závodníkova rodina prozradila, jaký je jeho zdravotní stav

Zdravotní stav Michaela Schumachera je pro všechny tajemstvím. Jak na tom skutečně závodník je, osvětlil až nyní dokumentární film nesoucí jeho příjmení Schumacher, ve kterém vystoupila jezdcova nejbližší rodina.

Den 29. prosince 2013 si budou nejbližší Michaela Schumachera pamatovat navždy. Při lyžování se tehdy závodník těžce zranil a byl v kritickém stavu transportován do nemocnice. Od té doby jeho rodina úzkostlivě tají, jak na tom po zdravotní stránce několikanásobný mistr světa Formule 1 skutečně je.

V dokumentárním filmu Schumacher, který pojednává nejen o jezdcově kariéře, se však rozhodla mlčení prolomit. Fanouškům závodníka nepřímo potvrdila, že se jezdec nachází ve vegetativním stavu, jak už se dlouho spekulovalo.

„Jsme spolu. Žijeme spolu doma. Děláme terapii. Děláme, co můžeme, aby Michaelovi bylo lépe a aby mu bylo příjemně. A aby prostě cítil naši rodinu, naše pouto. Ať se stane cokoli, udělám všechno, co bude v mých silách. My všichni,“ uvedla jeho manželka Corinna.

Ze jejích slov vyplývá, že se Schumacherem nemůže komunikovat. „Samozřejmě, že mi Michael každý den chybí. A nechybí jenom mně. Chybí dětem, rodině, jeho otci, všem kolem něj. Každému se po Michaelovi stýská. Ale Michael je pořád tady. Jiný, ale je tady. A to nám dává sílu, jak jsem zjistila,“ věří, že by se mohl v budoucnu jezdcův stav zlepšit. I proto Schumacher i nadále podstupuje terapie. „Děláme, co můžeme, aby Michaelovi bylo lépe a aby mu bylo příjemně.“

„Měli bychom si o čem povídat, vzdal bych se kvůli tomu všeho,“ říká Mick Schumacher

Ztráta otce takového, jaký býval, především v posledních měsících doléhá i na jeho syna Micka. Ten letos jezdí první rok v šampionátu Formule 1. „Myslím, že s tátou bychom si teď rozuměli jinak. Prostě proto, že mluvíme podobným jazykem, jazykem motosportu. A měli bychom si hodně o čem povídat. A na to většinou myslím. Říkám si, jak by to bylo skvělé. Vzdal bych se kvůli tomu všeho ostatního,“ nechal se slyšet dvaadvacetiletý Mick Schumacher, který je v průběžném hodnocení šampionátu devatenáctý.

Přestože je aktuální situace pro rodinu Michaela Schumachera obtížná, pokouší se i nadále žít svůj život. „Snažíme se pokračovat jako rodina, jak to měl Michael rád a pořád má. Žijeme dál své životy. ‚Soukromí je soukromí,‘ jak vždycky říkal. Je pro mě velmi důležité, aby si mohl dál užívat svůj soukromý život co nejvíc. Michael nás vždy chránil a teď chráníme my jeho,“ zakončila Corinna Schumacher.

Články, které by tě mohly zajímat