Právě vysíláme

Firma, která zastupuje LADY GAGA a NICKI MINAJ, se stala obětí kybernetického útoku!

12. května 2020 11:10
Firma, která zastupuje LADY GAGA a NICKI MINAJ, se stala obětí kybernetického útoku!

Řada předních světových celebrit, mezi něž patří i Lady Gaga, Madonna či Nicki Minaj, má velký problém. Firma, která je zastupuje, se stala obětí obrovského kybernetického útoku. Hackeři prý ukradli stovky gigabytů citlivých dat a nyní po firmě vyžadují peníze.

Nepříjemná situace

Newyorská firma Grupman Shire Meiselas & Sacks zastupuje některá přední jména ve světovém showbyznysu. Mezi klienty této firmy kromě již zmíněné Lady Gaga, Madonny a Nicki Minaj patří i Bruce Springsteen, Mariah Carey, Christina Aguilera či Idina Menzel.

Tato jména nyní čelí nepříjemné situaci, jelikož hackeři můžou publikovat citlivá data jako jsou telefonní čísla a soukromé emailové adresy a profesionální smlouvy.

Christina Aguilera pózuje

Mezi klienty známé firmy patřila i Christina Aguilera

Podle amerického serveru Variety se anonymním hackerům podařilo ukrást až 756 gigabytů citlivých dat z databáze známé newyorské společnosti. Hackeři nyní vyhrožují firmě publikací těchto dosud nezveřejněných souborů, pokud jim nezaplatí peníze. Kolik peněz si přejí, zatím není jasné.

Společnost Grupman Shire Meiselas & Sacks potvrdila serveru RollingStone, že svoje klienty o kybernetickém útoku informovala a že jedná s předními experty na tento typ útoku. Uvidíme, zda se jim podaří zabránit publikaci citlivých souborů.

Zdroj: RollingStone, Variety, gsmlaw.com, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat