Právě vysíláme

Firma nabízela speciální LEGO® figurky Zelenskyjho. Výtěžek šel na podporu Ukrajiny

16. března 2022 13:16
Firma nabízela speciální LEGO® figurky Zelenskyjho. Výtěžek šel na podporu Ukrajiny

Máte rádi stavebnice? Není vám lhostejná situace na Ukrajině a chcete podpořit zemi zajímavou formou? Pak jste možná zaznamenali možnost zakoupení figurky s podobou ukrajinského prezidenta Zelenskyjho.

Válka na Ukrajině trvá již od 23. února a celý svět děsí ruská agrese. Dobrou zprávou je ale obrovská vlna solidarity, která vůči Ukrajině panuje a nejenom lidé, ale i menší i velké firmy se snaží pomáhat jak mohou. S originálním způsobem pomoci přišla i společnost Citizen Brick, která vyrábí figurky stavebnice LEGO®.

 

Firma zhotovila speciální panáčky s podobou ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenskyjho v jeho ikonické zelené košili a nabízí i tzv. Molotovovy  koktejly, které se v první vlně ukrajinské obrany staly ikonickými. Limitovaná kolekce figurek se nabízela za cca 2 000 korun a zápalné láhve za 200 korun. Výtěžek z prodeje (zhruba 374 184 korun) pak poputoval na pomoc Ukrajině a na nákup lékařského vybavení.

Po ruské invazi na Ukrajinu se stal prezident Zelenskyj hrdinou a celý svět obdivuje jeho vůdcovské schopnosti. Prezident se totiž od samého počátku války rozhodl zemi neopustit, ale přidat se ke své armádě a dál vzdorovat Vladimirovi Putinovi.

Články, které by tě mohly zajímat