Právě vysíláme

Fotbalista ANDRES INIESTA přiznal, že trpěl depresemi! Jaká byla příčina?

5. června 2018 12:10
Fotbalista ANDRES INIESTA přiznal, že trpěl depresemi! Jaká byla příčina?

Fotbalista Andres Iniesta vyhrál téměř vše, co se ve fotbale vyhrát dá. Plachý Španěl má na kontě přes 30 týmových ocenění, včetně vítězství z mistrovství světa z roku 2010 a dva tituly mistrů Evropy z roku 2008 a 2012. Před Mistrovstvím světa v JAR musel ale tento fotbalový bůh navštívit specialistu z důvodu nezvladatelných depresí. Co je vyvolalo?

V nedávném rozhovoru Iniesta přiznal, že po smrti kamaráda Dani Jarqueho z klubu Espanyol v roce 2009 měl v sobě neovladatelný pocit prázdnoty a bezcennosti. V rozhovoru pro španělskou televizní stanici Antena 3 TV řekl, že právě před vítězným mistrovství světa v roce 2010 jeho stav dosáhl nejhoršího bodu. Musel proto shánět odbornou pomoc, aby vůbec do turnaje mohl nastoupit.

ČTĚTE TAKÉ: Čím bude speciální letošní MISTROVSTVÍ SVĚTA VE FOTBALE? Víme, jaká historická NEJ šampionát chystá!

Nicméně Iniesta ukázal co je skutečně za legendu. Záložník byl velkou oporou španělského týmu na šampionátu a vstřelil vítěznou branku ve finále proti Nizozemsku. Při oslavě ukázal tričko právě se vzkazem na počest zesnulého Jarqueho. Jeho příběh přeci jen dosáhl dobrého konce. Je to skvělý vzor pro ty, kteří trpí podobnými problémy každý den.

Zdroj: Esquire UK, Sky Sports

7 věcí, které vás mohou připravit o chuť. Věděli jste, že stačí, aby vás někdo praštil do obličeje?

Články, které by tě mohly zajímat