Právě vysíláme

Fotbalová Slavia má po 26 letech nové logo a mění i název stadionu

15. července 2022 12:10
Fotbalová Slavia má po 26 letech nové logo a mění i název stadionu

SK Slavia Praha mění po šestadvaceti letech své logo. Z původního zůstává pouze červená hvězda, která je symbolem fotbalového klubu od jeho zrodu. Spolu s logem se mění i název stadionu. Pražany opouští čínská společnost Sinobo, Eden tak nově ponese název Fortuna Arena.

Fotbalová Slavia se rozhodla po šestadvaceti letech změnit své logo. Podle zástupců klubu i kvůli tomu, že byla jedním z mála týmů na světě, který ho neměl na dresu. „Právě s dresy si přitom většina fanoušků doma i v zahraničí Slavii spojuje a otázkám na roli hvězdy čelili zástupci klubu snad na všech zahraničních výjezdech v posledních letech. Tento rozpor díky současné změně mizí a Slavia získává dokonale zapamatovatelné logo, aniž by se na unikátním dresu cokoli změnilo,“ stojí na klubovém webu.

Autorem nového loga je grafické studio Touch Branding, s myšlenkou tvorby nového znaku se přitom vedení zabývalo několik let. „V konfrontaci s ostatními kluby působícími v pohárové Evropě už naše kolaté logo nebylo moderní a trend se ubírá jiným směrem,“ uvedl místopředseda představenstva Tomáš Syrovátka.

Slavii opouští čínská společnost Sinobo

Spolu s logem mění Slavia také název stadionu. Po odchodu čínské společnosti Sinobo se Eden bude nově jmenovat Fortuna Arena podle sázkové kanceláře. „Loučíme se se společností Sinobo Group. Neznamená to ale žádný odchod čínských partnerů, jak jsem někde četl spekulace. Sinobo se původně mělo stát majitelem, ale k tomu nakonec nikdy nedošlo kvůli nesouhlasu čínských regulatorních orgánů,“ řekl předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

Většinovým majitelem i nadále zůstává firma CITIC Group. „Slavia je na tom dobře. Loňský rok za celou éru skončil v mírné ztrátě, a to z důvodů, které jsme už opakovaně komunikovali. Naopak ale předpokládám, že letošní rok skončíme v zisku. A věřím, že i ty další budou aspoň v nižším zisku. Samozřejmě zisk nebo já říkám kladná nula je pro nás alfou omegou, že dokážeme rozvíjet Slavii,“ dodal.

Zdroj: redakce E2, ČTK

Články, které by tě mohly zajímat