Právě vysíláme

Fotbalový manažer PEP GUARDIOLA popsal hrozivý okamžik, kdy jeho rodina byla svědkem teroristického útoku v Manchesteru

26. října 2018 13:10
Fotbalový manažer PEP GUARDIOLA popsal hrozivý okamžik, kdy jeho rodina byla svědkem teroristického útoku v Manchesteru

Fotbalový manažer Pep Guardiola nabídl v nedávném rozhovoru detailní náhled do svého soukromí. Veleúspěšný Katalánec kromě fotbalu a vlastních zálib popsal i klíčové životní zážitky, včetně chvíle, kdy jeho žena a děti zažily teroristický útok v Manchesteru minulý rok.

„Když se útok (na koncertu Ariany Grande v hale Manchester Arena) odehrál, byl jsem doma se synem. Moje manželka a dcery tam (na koncertě) byly,“ začal fotbalový manažer. A pokračoval: „Na konci jsme měli štěstí. Mnoho lidí tam trpělo a my měli štěstí.“

„Manželka mi zavolala, ale spoj padl… Zavolala mi podruhé a řekla mi, že se něco stalo a že běží, ale neví kam. Jeli jsme tam. Po pěti, možná šesti minutách mi zavolala znovu a řekla mi, že jsou venku a jedou domů,“ popsal děsivý okamžik Guardiola.

Pep Guardiola je manažerem týmu Manchester City už tři roky

Guardiola později v rozhovoru uvedl, že ho nesmírně potěšila reakce místních po útoku.

Manchester je zcela jedinečné město. Místní obyvatelé předvedli neskutečnou vnitřní sílu se z těžké situace dostat. Úžasný moment byl, když lidé začali spontánně zpívat písničku Don’t Look Back In Anger od Oasis. To je tak nádherná písnička. Je to v podstatě jakási lidová hymna,“ manažer dodal.

Navzdory hrůzostrašnému zážitku se Guardiolovi v Manchesteru líbí. Minulou sezonu s Manchester City vyhrál anglickou ligu a ligový pohár. Tuto sezonu chce do sbírky přidat i trofej Ligy mistrů a příznivci Manchester City si určitě přejí, aby se mu to povedlo. Jak manažer, tak i obyvatelé Manchesteru, by si to rozhodně zasloužili.

Zdroj: BBC Radio 5 Live, Instagram, LadBible

Články, které by tě mohly zajímat