Právě vysíláme

Fotbalový reprezentant JOSEF ŠURAL zemřel. Nepřežil autobusovou nehodu

29. dubna 2019 8:40
Fotbalový reprezentant JOSEF ŠURAL zemřel. Nepřežil autobusovou nehodu

Českým fotbalem otřásla tragédie – reprezentant Josef Šural nepřežil dopravní nehodu. Minibus, ve kterém cestoval spolu s dalšími 6 hráči tureckého klubu Alanyaspor, havaroval pravděpodobně v důsledku usnutí řidiče. Dalších šest hráčů je v nemocnici.

Podle zpravodajské agentury Reuters vezl Šurala a šestici jeho spoluhráčů z tureckého Alanyasporu ze zápasu proti Kayserisporu soukromý VIP minibus. Řidič minibusu údajně usnul za volantem v době, kdy druhý řidič také spal, a sjel ze silnice. Turecká policie drží hlavního řidiče ve vazbě a případ bude vyšetřovat.

Osmadvacetiletý český fotbalista Josef Šural přestoupil do tureckého Alanyasporu z pražské Sparty letos v lednu. Přestože ho tento měsíc trápilo zranění, Šural patřil spoluhráči i fanoušky k oblíbeným členům týmu.

Rodák z Hustopečí začal svojí fotbalovou kariéru ve Zbrojovce Brno v roce 2007. Po čtyřech celkem povedených letech strávených v Brně přestoupil do Liberce. V barvách Slovanu Liberec dosáhl Šural svého největšího kariérního úspěchu – vítězství v nejvyšší české fotbalové lize v sezóně 2011/12 , a poté vítězství v českém ligovém poháru v sezóně 2014/15. Šural později v roce 2016 přestoupil do pražské Sparty, kde sice trofej nevyhrál, ale stal se klubovým kapitánem a oblíbencem mezi fanoušky letenského klubu.

Josef Šural byl gentlemanem na hřišti i mimo něj. Často se angažoval v charitativních činnostech a vždycky si udělal čas pro mladé fanoušky. Jeho smrt je obrovskou ránou pro český i pro turecký fotbal.

Bude nám všem moc chybět.


Tým českého fotbalisty potvrzuje jeho smrt na Facebooku

Zdroj: Reuters, Facebook, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat