Právě vysíláme

Fotograf spatřil vzácné mládě zebry, která má místo pruhů skvrny!

18. září 2019 12:10
Fotograf spatřil vzácné mládě zebry, která má místo pruhů skvrny!

Fotograf při návštěvě národního parku Maasai Mara National Reserve v Keni spatřil velmi vzácnou zebru, kterou v parku dosud nikdy neviděli. Nádherné zvíře má místo klasických pruhů na těle skvrny: může za to prý vzácný stav jménem melanismus.

Nádherné snímky

Úspěšný fotograf Rahul Sachdev si nejprve myslel, že se mu situace jenom zdá. Při návštěvě keňského národního parku Maasai Mara National Reserve totiž spatřil zebru, která byla úplně černá s bílými skvrnami! Fotograf si neobvyklého živočicha několikrát vyfotil a snímky následně sdílel na sociálních sítích. Fotky neobvyklé zebry se ihned staly obrovskými virálními hity a z malé zebry je nyní místní celebrita!

Změnu barvy způsobila vzácná porucha nazvaná melanismus – opak albinismu. Zebra se totiž narodila s přebytkem tmavého pigmentu v srsti, a proto se chlubí tímto unikátním zbarvením.

Bohužel ale tato výjimečnost si zřejmě vybere svoji cenu. Podle vědců z národního parku se totiž zebry v tomto stavu nedožijí déle než šesti měsíců. Doufejme, že tato zebra opět překvapí a dožije se o něco déle!

Zdroj: LadBible, Facebook, Instagram, rahulsachdev.net

Články, které by tě mohly zajímat