Právě vysíláme

Fotografie dvou školáků dojala svět a stala se hitem internetu! Uhodnete, proč?

2. září 2019 13:10
Fotografie dvou školáků dojala svět a stala se hitem internetu! Uhodnete, proč?

První školní den je pro děti obvykle veselý, protože znovu po prázdninách vidí své kamarády, a ještě si neuvědomují, kolik učení mají před sebou. Ne všichni ovšem berou první den školy s úsměvem a například pro malého Connera bylo setkání se spolužáky velmi stresující.

Osmiletý Conner má poruchu autistického spektra. Když proto přišel první den do školy a viděl kolem sebe hromadu dětí, velmi ho to rozrušilo a začal plakat. Brečícího spolužáka si ale všiml stejně starý Christian, který se Connera rozhodl utišit a chytl ho laskavě za ruku. Snímek z dojemné chvilky dvou malých školáků pak zaujal internet a znovu všem dokázal, že laskavost mezi dětmi se zdaleka nevytratila.

Christinova matka se s příběhem pochlubila na Facebooku, kde přesně popsala, jak si její syn smutného Connera všiml. „Christian si všiml, že Conner seděl daleko od dětí a pláče. Začal ho utěšovat. Vzal ho za ruku a šel s ním ke dveřím školy, kde kluci čekali, než zazvoní, a pak se společně vydali dovnitř,“ říká Courtney Mooreová, jenž je nyní na svého syna velmi pyšná.

Connerova matka u synova příchodu do školy nebyla, a tak jí Christianovo gesto velmi potěšilo a dojalo. Courtney Mooreové poděkovala a řekla, že kdyby všechny děti byly jako Christian, o svého syna by se už nikdy nemusela strachovat.

 

Zdroj: Facebook

Články, které by tě mohly zajímat