Právě vysíláme

Fotografie hrdinů z Itálie! Takto vypadají tváře lékařů a sester během vyčerpávající práce

30. března 2020 14:10
Fotografie hrdinů z Itálie! Takto vypadají tváře lékařů a sester během vyčerpávající práce

Itálie – krásná země, která je pro mnoho lidí symbolem skvělé dovolené, se během pár týdnů proměnila v peklo. Země je totiž nejvíce zasažena korinavirem a počet obětí je děsivý.

Nemoci Covid-19 už v Itálii od začátku epidemie podlehlo 10 779 lidí, celkový počet infikovaných se blíží 100 tisícům. Situace v zemi je opravdu tragická a tamní lékaři se snaží zachránit co mohou. Jejich práce je tak velmi vyčerpávající a zdravotníci pracují doslova 24 hodin denně. Každý den navíc sami riskují nákazu a padají únavou.

Lékaři a zdravotní sestry na jednotkách intenzivní péče mají v těchto dnech snad to vůbec nejtěžší povolání na světě. Jejich směny jsou dlouhé a přestávky na oddych velmi krátké. I tak ale někteří zdravotníci využili chvíle a rozhodli se postavit před objektiv fotografa. Na výsledných snímcích pak můžeme vidět jejich vyčerpání a často i zoufalý výraz z toho, že všem nakaženým zkrátka pomoct nedokážou. Jejich odhodlání pokračovat v záchranně lidských životů je ovšem obdivuhodné a my bychom všem lékařům a sestrám po celém světě opravdu měli vzdát hold.

 

Zdroj: fox5ny.com

Články, které by tě mohly zajímat