Právě vysíláme

Francouzi prchali kvůli lockdownu z Paříže. Město ucpala kolona aut dlouhá 706 kilometrů

31. října 2020 9:10
Francouzi prchali kvůli lockdownu z Paříže. Město ucpala kolona aut dlouhá 706 kilometrů

Protože i Frencie bojuje s pandemií koronaviru, od 30. října vyšel v zemi platný lockdown. Ještě před půlnocí se ovšem v pařížských ulicích vytvořila rekordní kolona troubících automobilů.

Francie doposud zaznamenala 1 282 769 případů koronairu. Momentálně je pak v zemi 1 131 462 aktivních případů. Aby vláda omezila síření viru, od 30. října byl v zemi nařízen lockdown minimálně do 1. prosince. Lidé tedy nebudou moct cestovat mezi regiony, zavřou se restaurace, bary a většina obchodů. Občané budou pak moct jen cestovat do práce, do školy, k lékaři, či pro potraviny. „Náš cíl je jednoduchý: prudké snížení počtu případů ze 40 000 denně na 5 000 a zpomalení tempa hospitalizací a případů vyžadujících intenzivní péči,“ odůvodnil pak protipandemické opatření prezident Emmanuel Macron.

Zřejmě právě kvůli těmto vládním nařízením se těsně před platností lockdownu vytvořila v Paříži v noci kolona aut dlouhá rekordních 706 kilometrů. Obyvatelé Paříže se tak zjevně chtěli dostat z města pryč ještě před půlnocí, kdy lockdown vejde oficiálně v platnost.

 

Zdroj: Twitter, Ladbible

Články, které by tě mohly zajímat