Právě vysíláme

Fusionisté oslaví akcí na Staroměstském náměstí vystěhování Donalda Trumpa z Bílého domu

18. ledna 2021 12:10
Fusionisté oslaví akcí na Staroměstském náměstí vystěhování Donalda Trumpa z Bílého domu

K příležitosti konce prezidentského úřadu Donalda Trumpa se na Staroměstském náměstí uskuteční 20. ledna fusionistická akce, jejímž cílem bude poukázat na nebezpečná populistická a často lživá a manipulativní Trumpova vystoupení.

Iniciátorem akce je americko-český výtvarník Shalom Tomas Neuman, který žije a tvoří střídavě v New Yorku a v Čechách. V minulosti vystavoval v mnoha světových metropolích, jako například v Tel Avivu, Tokiu, Florencii či v Barceloně. Je považován za otce výtvarného směru nazvaného fusionismus, v jehož duchu se akce uskuteční.

Fusionismus využívá prolínání, překrývání a fúzi výtvarných, zvukových, prostorových, audiovizuálních a dalších vjemů, které zažíváme při „konzumaci“ umění. V rámci akce Shalom Neuman a jeho přátelé poukáží na často lživá a manipulativní vystoupení Donalda Trumpa, jeho soustavné podněcování k nenávisti a násilí a také na opovrhování základními demokratickými principy, které vždy byly pro USA hlavním pilířem politického ethosu.

Akce se bude konat mezi 18. a 20. hodinou před galerií ART Praha na Staroměstském náměstí. Přestože budou díla instalována uvnitř galerie, diváci je budou moci sledovat zvenčí.

Zdroj: TZ, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat