Právě vysíláme

Gabriela Soukalová se ztratila v Alpách, hledali ji celou noc

23. září 2022 12:24
Gabriela Soukalová se ztratila v Alpách, hledali ji celou noc

Bývalá česká reprezentantka v biatlonu Gabriela Soukalová se ztratila v italských Alpách, když si vyjela na kole. Krátce před vybitím telefonu stihla kontaktovat záchranáře, kteří ji hledali celou noc. Nalezli ji prochladlou, ale v pořádku ve čtvrtek odpoledne.

Gabriela Soukalová zažila krušné chvíle. Na dovolené v italském Livignu se během vyjížďky na kole ztratila ve 2 270 metrech nadmořské výšky. Na poslední chvíli si stihla z téměř vybitého mobilního telefonu přivolat pomoc a záchranářům zhruba naznačila, kde ji mají hledat. Podle informací televize Prima neměla problém s orientací, v naplánované trase jí zamezil pokračování utržený útes.

I přestože Soukalová zalarmovala záchranáře včas, noc musela přečkat venku. Nedařilo se jim totiž sportovkyni najít. Až ráno dostali echo od nejmenovaného muže, který uvedl, že u jezera Livigno slyší křik. V časných odpoledních hodinách bývalou českou reprezentantku v biatlonu v pořádku nalezli a dopravili domů. Naštěstí vyvázla bez zranění, byla pouze podchlazená.

Sama Soukalová se sama k celé situaci zatím nevyjádřila, bezesporu však muselo jít o hrůzný zážitek.

Články, které by tě mohly zajímat