Právě vysíláme

GALERIE: Kadeřník stříhá bezdomovcům vlasy zadarmo. Podívejte se na neuvěřitelné proměny, které budí údiv i soucit

24. března 2019 16:10
GALERIE: Kadeřník stříhá bezdomovcům vlasy zadarmo. Podívejte se na neuvěřitelné proměny, které budí údiv i soucit

Jednatřicetiletý kadeřník Joshua Coombes již několik let dobrovolně pečuje o bezdomovce na ulici – stříhá jim vlasy, holí je a věnuje jim pozornost. Mladý Angličan zároveň rozjíždí kampaň, která pomáhá bezdomovcům po celém světě.

Smutné příběhy

Joshua Coombes se věnuje bezdomovcům po celém světě a často sděluje jejich příběhy na sociálních sítích. Mladý kadeřník využívá svého povolání k tomu, aby bezdomovce poznal lépe a aby s nimi probral, proč skončili na ulici.

Je to ovšem náročná práce, hlavně co se zachování duševního zdraví týče. Joshua nedávno sdílel příběh svého kamaráda Cédrica, jenž byl bezdomovcem v Paříži. Cédric zemřel v pouhých 45 letech.

Lepší vysvětlení problému

Joshua Coombes se v rámci svých snah pomoct bezdomovcům rozhodl i spustit dobročinnou kampaň. Projekt Do Something For Nothing pořádá akce na pomoc bezdomovcům a ostatním, jenž jsou ve společnosti izolovaní.

Kampaň Do Something For Nothing nyní na Instagramu sleduje přes 66 tisíc uživatelů a její členové pořádají společenské akce a umělecké výstavy ve Velké Británii a ve Spojených státech. Při těchto akcích hrají hlavní roli bezdomovci, jimž se dobrovolníci věnují.

Projekt mladého kadeřníka rychle nabírá na popularitě po celém světě. Podle Joshuy ale nejde jen o to, aby lidi dělali něco zadarmo, jako on. Angličan spíše chce lidem ukázat komplikace, které vedou ke ztrátě domova a chce změnit celkové vnímání izolovaných kominut, jakými jsou právě bezdomovci.

Klobouk dolů! Podívejte se na některé z proměn, které mladý Brit vytváří.

Zdroj: UNILAD, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat