Právě vysíláme

Gól, který se zapíše do historie EURO. Patrik Schick pobláznil fotbalové fanoušky

14. června 2021 17:10
Gól, který se zapíše do historie EURO. Patrik Schick pobláznil fotbalové fanoušky

Psala se 52. minuta zápasu, když se v prvním zápase českého týmu na evropském šampionátu ujal míče Patrik Schick. Útočník neváhal a ze vzdálenosti 49,7 metrů vypálil přesnou střelu na skotskou branku, s níž gólman David Marshall nemohl už nic dělat.

Čeští fotbalisté vstoupili do mistrovství Evropy vítězně, když porazili domácí Skotsko v poměru 2:0. Obě branky obstaral útočník Patrik Schick, který se nejdříve trefil krátce před koncem prvního poločasu, v 52. minutě pak navýšil skóre o další gól.

A právě druhou brankou zaujal pětadvacetiletý fotbalista celý svět. „Tahle branka se zapíše do historie EURO, zveřejnil oficiální účet šampionátu. Legenda anglické reprezentace Gary Lineker neváhal zase útočníkův zásah pochválit slovy „tenhle gól byl Schick“.

Patrick Schick se trefil ze vzdálenosti 49,7 metru, což je nejdále od branky v historii EURO. Předchozí rekord činil 38,6 metru. „Byl tam odražený balon, už jsem během zápasu koukal, kde gólman stojí, byl hodně vysoko. Periferně jsem se podíval, viděl jsem, že je venku a prásknul jsem to tam,“ uvedl fotbalista pro Českou televizi.

Za dva góly si posléze útočník odnesl cenu pro hvězdu utkání. Schick se trefil v reprezentačním „áčku“ potřinácté a podruhé dvakrát v jednom utkání.

Nyní odlétá česká reprezentace zpět do Prahy, kde se bude připravovat na duel proti Chorvatsku, který ji čeká v pátek od 18:00 hodin. Následně se pak střetne s Anglií na stadionu Wembley, a to konkrétně v úterý 22. června 2021 od 21:00 hodin.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat