Právě vysíláme

GOOGLE začne rozvážet zboží s pomocí dronů! Jaké zboží vám doručí?

24. dubna 2019 16:10
GOOGLE začne rozvážet zboží s pomocí dronů! Jaké zboží vám doručí?

Internetový gigant Google posouvá rozvoz zboží na zcela jinou úroveň! Firma získala povolení ke zprostředkování dronů, které budou rozvážet zboží místo aut. Jaké druhy zboží budou rozvážet drony? V jakých zemích bude tato služba dostupná?

Nová služba míří vysoko

Firma Alphabet, jež vlastní internetový gigant Google, získala povolení k použití dronů pro rozvoz léků a potravin po Spojených státech. Americká federální administrace aviatiky potvrdila, že speciální droni můžou být považováni za druh aerolinek. To znamená, že můžou cestovat delší vzdálenosti, než normální droni a mají povolení k rozvozu zboží. Nové drony vyrábí společnost Wing – ta uvedla, že chce během několika měsíců začít s rozvozem léků a potravin do částí amerického státu Virginie.

Dron

Dron

Australský experiment

Spojené státy se díky rozhodnutí federální asociace aviatiky stanou vůbec druhou zemí na světě, kde s rozvozem zboží pomáhají drony. Tou první byla Austrálie, kde drony pomáhají s rozvozem léků a potravin do těžce přístupných částí země už od začátku měsíce. Služba zatím funguje, ale obyvatelé australského hlavního města Canberra si stěžují, že droni jsou moc hluční. Na nové službě se tak zřejmě bude muset ještě zapracovat!

 

Zdroj: BBC, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat