Právě vysíláme

Google zveřejnil žebříček nejčastěji vyhledávaných osob. Koho lidé nejvíce googlili?

11. prosince 2020 14:10
Google zveřejnil žebříček nejčastěji vyhledávaných osob. Koho lidé nejvíce googlili?

S koncem roku vydala společnost Google přehled nejčastěji vyhledávaných osob na jejím serveru. O koho se lidí zajímali nejčastěji?

První místo v žebříčku nejhledanějších osob na Googlu zaujal Joe Biden, který se v prezidentských volbách v USA utkal s Donaldem Trumpem. Hned za ním se pak umístil Kim Čong-Un, o němž se v letošním roce psalo zejména v souvislosti se zdravým. Dokonce se objevily informace, že severokorejský diktátor zemřel, nebo že leží v kómatu. Jak na tom ve skutečnosti je, drží jeho nejbližší spolupracovníci v tajnosti. Dvojici na třetím místě doplnila další politička, viceprezidentka Spojených států amerických Kamala Harris.

Čtvrtou nejvyhledávanější osobou byl Jacob Blake, před pár měsíci neznámý muž. V srpnu však devětadvacetiletého Američana postřelil a vážně zranil policista z Wisconsinu v době, kdy na zadním sedadle automobilu seděly jeho tři děti. Muž sice přežil, od pasu dolů však zůstal ochrnutý.

Páté místo v žebříčku zaujal Ryan Newman, který během únorového závodu Daytona 500 ošklivě havaroval, sám ale vyvázl bez zranění.

Z umělecké branže pak lidé nejvíce googlili Toma Hankse, který celkově obsadil šestou příčku. S manželkou Ritou Wilson se zařadili mezi první známé osobnosti, které prodělali koronavirus. Za hercem se pak umístila Shakira, jež spolu s Jennifer Lopez vystoupila na letošním Superbowlu. Do desítky se dále vlezli Tom Brady, Kanye West a Vanessa Bryant.

Zdroj: JustJared, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat