Právě vysíláme

GRIMES a ELON MUSK mají problém: zákon v Kalifornii jim zakazuje jméno X Æ A-12!

7. května 2020 15:10
GRIMES a ELON MUSK mají problém: zákon v Kalifornii jim zakazuje jméno X Æ A-12!

Elon Musk a Grimes tento týden přivítali na svět syna, jehož pojmenovali velmi neobvykle X Æ A-12. Ačkoliv se zdá, že si z nás známý pár nedělá legraci, plány mu ještě může překazit státní zákon v Kalifornii. Ten totiž zakazuje všechna jména, která neobsahují písmena z abecedy.

Komplikovaná situace

Americké bulvární servery TMZ a People kontaktovaly právníky ve slunném americkém státě (kde se dítě narodilo) a zeptaly se jich, zda lze legálně dát jméno X Æ A-12. Odpověď zní: Nikoliv!

Kalifornský státní zákon povoluje pouze jména, která obsahují písmena z angloamerické abecedy. Maximálně jsou povolené apostrofy například ve jménech jako O’Neil či O’Connor.

Symboly typu X Æ A-12 jsou ovšem zakázány kalifornským státem. Pokud tak Grimes a Elon Musk předloží radnici svůj dosavadní návrh s přáním zapsat jméno do rodného listu dítěte, nejspíš se stane, že jim ho radní vrátí a označí za neplatný!

Jak to tedy známý podnikatel a slavná zpěvačka vyřeší? To zatím není jisté. Neortodoxní jméno ale zřejmě ještě na nějakou dobu způsobí docela rozruch!

Zdroj: NME, People, TMZ, Twitter

Články, které by tě mohly zajímat