Právě vysíláme

HARVEY WEINSTEIN se dohodl se ženami, které ho žalují za sexuální obtěžování. Kolik jim musí zaplatit?

24. května 2019 15:10
HARVEY WEINSTEIN se dohodl se ženami, které ho žalují za sexuální obtěžování. Kolik jim musí zaplatit?

Bývalý filmový producent Harvey Weinstein se údajně dohodl se ženami, které ho žalují za sexuální obtěžování a za znásilnění. Podle amerických médií zaplatí bývalý spolumajitel firmy The Weinstein Company dvěma ženám obrovskou sumu peněz, ale zatím se neví, zda ho čeká další trest. Soud s Weinsteinem bude pokračovat v červnu.

Drahá dohoda

Podle deníku Wall Street Journal zaplatí Weinstein částku ve výši $44 milionů. Z této částky půjde $30 milionů ženám, které se s Weinsteinem soudí, bývalým zaměstnancům The Weinstein Company a firmám, kterým tato bývalá produkční společnost dlužila peníze. Celková suma peněz je o dost nižší, než se loni spekulovalo – tehdy se předpokládalo, že Weinstein bude muset zaplatit celkem $90 milionů. Zpráva se ale musí ještě oficiálně potvrdit a nikdo z obou stran se k údajné nové dohodě mezi Weinsteinem a dvěma ženami nevyjádřil.

Bývalý filmový producent Harvey Weinstein má na svědomí některé z nejúspěšnějších hollywoodských filmů všech dob. Filmová společnost The Weinstein Company, kterou Harvey Weinstein spoluvlastnil, fanouškům představila například snímky Pulp Fiction, Zamilovaný Shakespeare a Králova řeč. Sedmašedesátiletý Američan od roku 2017 čelí podezření ze sexuálního zneužívání, ze kterého ho obvinilo několik známých hollywoodských jmen. Tato podezření následně odstartovala kampaň #MeToo. Soudní proces s Weinsteinem trvá od roku 2018. Bývalý filmový magnát tvrdí, že je nevinný.

Zdroj: Wall Street Journal, New York Times, BBC, Vanity Fair

Články, které by tě mohly zajímat