Právě vysíláme

Jak vypadají skutečné postavy z hitu Netflixu Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera?

6. října 2022 11:27
Jak vypadají skutečné postavy z hitu Netflixu Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera?

Seriál Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera ovládl Netflix. Momentálně se jedná dokonce o jednu z nejvíce sledovaných sérii v historii této streamovací platformy.

Desetidílný seriál si vzal na starost slavný producent Ryan Murphy, který má za sebou mnoho úspěšných projektů. Za všechny jmenujme American Horror Story, American Crime Story nebo Glee. Evan Peterson, který naprosto perfektně ztvárnil hlavní postavu masového vraha, je Murphyho dvorním hercem. Zahrál si již v řadě seriálů, které Murphy produkoval.

Jeffrey Dahmer se řadí mezi nejhorší masové vrahy všech dob a jeho krvelačné vraždy a následné zacházení s těly je stále děsivé. Dahmer v letech 1978 až 1991 zabil 17 mladých mužů, převážně tmavé pleti. Své oběti si nejčastěji vybíral v nočních klubech určených pro homosexuály. Jeffrey mladíky nalákal k sobě domů, zdrogoval je, zabil a posléze jejich těla rozřezal. Ostatky si často schovával u sebe doma a dopustil se i kanibalismu a nekrofilie. 

Dahmer byl nakonec odsouzen k šestnácti doživotním trestům, ale ve vězení nakonec strávil jen dva roky. Za tu dobu ovšem získal mnoho fanoušků a do cely mu přicházely obdivné dopisy. Nakonec byl Jeffrey v koupelně zabit afroamerickým spoluvězněm, který chtěl pomstít všechny Dahmerovy činy.

Seriál Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera se snažil, co nejvíce zachytit skutečnost ohavných vražd, kterých se Dahmer dopustil. Tvůrci co nejvíce napodobily zjev nejen Jeffreyho, ale i jeho obětí a rodinných příslušníků. Jak vypadaly skutečné postavy v porovnání s těmi ze seriálu? Mrkněte do naší galerie. 

 

 

Články, které by tě mohly zajímat