Právě vysíláme

Herci z Harryho Pottera vzpomínají na Michaela Gambona. Jak zesnulého herce popisuje Daniel Radcliffe?

29. září 2023 13:36
Herci z Harryho Pottera vzpomínají na Michaela Gambona. Jak zesnulého herce popisuje Daniel Radcliffe?

Celý svět, a především fanoušci Harryho Pottera truchlí nad ztrátou herce Michaela Gambona. Ten ztvárnil Albuse Brumbála a zemřel v 82 letech po těžkém zápalu plic.

Nejenom fanoušci zdvihají hůlku k nebi. Nad ztrátou slavného herce truchlí i štáb a herci z Harryho Pottera. Na zesnulého Gambona zavzpomínal i Daniel Radcliffe. „Se ztrátou Michaela Gambona se svět stal podstatně méně zábavným. Michael Gambon byl jedním z nejskvělejších herců, s nimiž jsem měl tu čest pracovat. I tak si ale budu nejvíce pamatovat, jak moc jsme se při své práci bavili,” napsal herec serveru Variety. „Uměl být poťouchlý, zábavný a nebral si servítky. Svou práci miloval, ale nikdy se jí nenechal definovat. Byl neuvěřitelným vypravěčem příběhů a vtipů a jeho zvyk stírat při rozhovorech hranice mezi fakty a fikcí z něj dělala jednoho z nejvtipnějších lidí, které jste mohli potkat na tiskové konferenci. Jsem moc smutný, že zemřel, ale jsem vděčný za to, že jsem jeden z těch šťastlivců, kteří s ním mohli pracovat,“ dodal filmový Harry Potter.

 

 

Ke skutečné smrti Albuse se vyjádřil i Jason Isaacs alias Lucius Malfoye.  “Od Michaela jsem se naučil, jaké může být herectví složité, zranitelné a naprosto lidské. Největší vzrušení z účinkování ve filmech bylo, že znal mé jméno a sdílel se mnou svůj nebojácný a oplzlý smysl pro humor,” napsal na sociální síť X. Filmový Fred Weasley pak Gambona označil za legendu na filmovém plátně i mimo ní. 

Články, které by tě mohly zajímat