Právě vysíláme

Herec GEOFFREY RUSH je v případě údajného sexuálního obtěžování nevinný – rozhodl o tom australský soud

23. května 2019 15:10
Herec GEOFFREY RUSH je v případě údajného sexuálního obtěžování nevinný – rozhodl o tom australský soud

Australský herec Geoffrey Rush, jenž od roku 2017 čelil obvinění ze sexuálního zneužívání, je nevinný – rozhodl o tom australský federální soud v Sydney. Rushovi nyní zaplatí australský deník The Telegraph odškodnění ve výši 2,9 milionu australských dolarů.

Protáhlý soudní proces

Geoffreyho Rushe obvinila ze sexuálního obtěžování jeho bývalá kolegyně, Erin Jean Norvill. Podle australské herečky ji Rush údajně v letech 2015 a 2016 osahal, následoval na toaletu a poté posílal nevhodné textové zprávy. Případ se poprvé dostal do veřejného mínění v roce 2017, kdy deník The Telegraph napsal o Rushovi dva články a publikoval zpověď herečky Norvill. Rush následně deník žaloval.

Geoffrey Rush opouští budovu federálního soudu v Austrálii

Geoffrey Rush opouští budovu federálního soudu v Austrálii

Konečný rozsudek možná na první pohled zní jako výhra pro Rushe, ale jak sám herec po vydání rozsudku uvedl, v tomto případu nebyli žádní výherci. Australský herec přiznal, že soudní proces byl pro něj i pro jeho rodinu velmi traumatickou záležitostí – nyní je rád, že to má všechno za sebou. Herečka Norvill po soudu zdůraznila, že během celého procesu mluví pouze pravdu a bude se nadále snažit, aby ženy nebyly na pracovišti zneužívány svými mužskými kolegy.

Velké odškodnění

Soudce označil články The Telegraph týkající se Rushe za „bezohledné, nezodpovědné kusy senzační žurnalistiky nejhoršího stupně.“ Deník musí proto Rushovi zaplatit odškodné ve výši 2,9 milionu australských dolarů (v přepočtu zhruba 46 milionů Kč).

Zdroj: CNN, 7 News, SBS News, Instagram, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat