Právě vysíláme

Herec JAMES FRANCO čelí obvinění ze sexuálního obtěžování od dvou bývalých studentek

4. října 2019 14:10
Herec JAMES FRANCO čelí obvinění ze sexuálního obtěžování od dvou bývalých studentek

Amerického herce Jamese Franca žalují dvě jeho bývalé studentky. Sarah Tither-Kaplan a Toni Gaal obviňují hvězdu filmu The Disaster Artist: Úžasný propadák z „nevhodného a sexuálně motivovaného chování“ na škole herectví Studio 4, kterou Franco spoluzaložil.

Nepříjemná situace

James Franco čelil podezření ze sexuálního obtěžování už v roce 2018, kdy herce po udělování cen Zlatých glóbů zkritizovala bývalá studentka Sarah Tither-Kaplan na Twitteru. Od té doby se k mladé Američance přidaly další tři ženy, včetně bývalé osobní asistentky Jamese Franca, Tatjany Liepelt. Soudní žalobu ovšem podaly pouze dvě z nich: Tither-Kaplan a Toni Gaal.

Bývalé absolventky herecké školy Studio 4 uvedly, že jim Franco nabídl role v nezávislých filmech, které režíroval. Dívky byly následně údajně nuceny absolvovat simulované sexuální akty, jež přesahovaly základní normy a kritéria.

Franco se k původním podezřením vyjádřil v roce 2018 v populárním americkém pořadu The Late Show With Stephen Colbert. Herec tehdy uvedl, že tvrzení žen nejsou pravdivá a že pokud on něco vážného provedl, udělá vše pro to, aby se poučil a zlepšil. Francův mluvčí prohlásil, že herec si za svými názory stále stojí.

Herec James Franco

Herec James Franco

Zdroj: Metro UK, New York Times, Instagram, ČSFD, YouTube, Inside Edition

Články, které by tě mohly zajímat