Právě vysíláme

Herec Jaroslav Dušek šokoval: Smrt na rakovinu je volba nemocných, řekl

19. července 2023 14:23
Herec Jaroslav Dušek šokoval: Smrt na rakovinu je volba nemocných, řekl

Známý herec Jaroslav Dušek pronesl v rozhovoru s moderátorem Čestmírem Strakatým názor, který pobouřil českou veřejnost. Hvězda filmu Pelíšky se vyjádřil k lidem s onemocněním rakoviny a pronesl velmi kontroverzní věc.

Dušek je známý pro svůj alternativní styl života. A ačkoliv je mnoha lidmi respektován, ani on sám si zřejmě neuvědomuje, že některé jeho názory mohou řadě lidí ublížit. Herec v rozhovoru u Strakatého pronesl, že jeho vlastní maminka zemřela na rakovinu, protože to byla její „vlastní volba“. „A co je to rakovina? Tak se ptejme. A vy si myslíte, že ten člověk umře na rakovinu? Já si myslím, že umře na to, že nenávidí život,“ prohlásil Dušek. Když se posléze moderátor zeptal, zda je smrt opravdu volbou nemocných, herec odpověděl: „Já tohle vím, ten člověk nemá rád život, nemá rád sebe,“ pronesl. Čestmír Strakatý posléze zareagoval smrtí své vlastní maminky, která rovněž na rakovinu zemřela, ale dle moderátora rozhodně chtěla žít.

Duškův pohled na zákeřnou nemoc strhl na sociálních sítích lavinu komentářů a reakcí. Dle naprosté většiny to herec už přehnal a svým názorem jen ubližuje lidem, které tato nemoc, nebo jejich blízké, zastihla.

K celé záležitost se vyjádřil i známý záchranář Marek Dvořák, který je na instagramu velmi aktivní. Ten ve svém příspěvku souhlasí s důležitostí psychosomatiky, avšak upozorňuje na nutnost kombinovat jí právě s postupy, které přináší dnešní moderní medicína. Záchranář rovněž připouští, že Duškovo tvrzení může velmi ublížit například rodičům, jejichž malé děti právě touto nemocí trpí. „Fakt je to jejich rozhodnutí? Co rakoviny u tříletých dětí? Co rakoviny u psa?“ diví se odborník.

Články, které by tě mohly zajímat