Právě vysíláme

Herec Jeremy Renner podstoupil operaci, stále je ve vážném stavu

3. ledna 2023 10:50
Herec Jeremy Renner podstoupil operaci, stále je ve vážném stavu

Americký herec Jeremy Renner, který v neděli utrpěl vážné zranění při odklízení sněhu, podstoupil operaci. Jeho stav je stále kritický, ale stabilní, řekla médiím jeho mluvčí Samantha Mast. Renner podle ní utrpěl tupé poranění hrudníku a blíže neupřesněná ortopedická zranění a zůstává na jednotce intenzivní péče.

Renner, známý mimo jiné z filmu Avengers: Endgame a dalších marvelovek, byl v neděli po nehodě při odklízení sněhu u svého domu v Nevadě letecky převezen do nemocnice. Není jasné, jak ke zranění přišel. Na severozápadě Nevady, kde vlastní dům, však na konci roku napadlo velké množství sněhu.

Jeremyho rodina by ráda vyjádřila vděk neuvěřitelným lékařům a zdravotním sestrám, kteří se o něj starali,“ uvedla v prohlášení Mast. Rodina také poděkovala místní policii i hasičům a dodala, že je „nesmírně ohromena a oceňuje příval lásky a podpory od jeho fanoušků“.

Renner před nehodou odklízel cestu před svým domem v nevadském Renu pomocí svého sněžného pluhu, aby se jeho rodina mohla dostat ven po silné bouři, uvedla BBC. Jediným účastníkem nehody byl jednapadesátiletý herec, uvedl úřad šerifa okresu Washoe a dodal, že případ vyšetřuje.

Bulvární web TMZ uvedl, že Rennerovi na místě pomáhali sousedé, z nichž jeden byl lékař. Jeho rodina v prohlášení poděkovala „rodinám Caranových a Murdockových.

Spojené státy o novoročním víkendu zasáhla silná sněhová bouře, při níž v osmi státech zahynulo nejméně 60 lidí. Tisíce domácností postihly výpadky proudu a bylo vážně narušeno cestování.

Dvojnásobný držitel nominace na Oscara Renner je známý především díky roli Clinta Bartona v seriálu Hawkeye z dílny americké společnosti Marvel Studios. Zahrál si v několika filmech o superhrdinech Avengers a ve spin-off televizním seriálu Hawkeye. Renner si jméno udělal také výkony ve filmech ze série Mission: Impossible. Nominovaný na Oscara byl za hlavní roli v dramatu z války v Iráku Smrt čeká všude a vedlejší roli ve snímku Město.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat