Právě vysíláme

Herec, který překonal rakovinu a vysloužil si řád britského impéria. GANDALF slaví osmdesátiny!

25. května 2019 10:10
Herec, který překonal rakovinu a vysloužil si řád britského impéria. GANDALF slaví osmdesátiny!

Herec Ian McKellen dnes slaví 80. narozeniny.

Má za sebou dlouhou a úspěšnou hereckou kariéru. Sir Ian McKellen dnes slaví osmdesáté narozeniny a nutno podotknout, že se má skutečně za čím ohlížet. Největší pozornost diváků si zřejmě zasloužila role Gandalfa v Pánovi prstenů, či Hobitovi. Další divácky populární postavou je například Magneto, tedy hlavní záporák komiksové série X-Men, nebo Sir Leigh Teabing v Šifře mistra Leonarda.

Herec, který se narodil v britském Burnley si za své výkony ve filmu i divadle vysloužil mnohá ocenění. Například cenu Tony, nebo dvě nominace na Oscara a v roce 1991 dostal od královny Alžběty II. řád britského impéria s titulem sir.

Ian McKellen je homosexuál a jako aktivista se zasazuje za práva sexuálních menšin. To, že o své homosexualitě nebude mlčet, mu pomohlo i v jeho práci. Stal se prý sebevědomějším a lepším hercem.

Zvítězil také boj nad rakovinou prostaty. Zákeřnou nemoc se lékařům naštěstí povedlo podchytit včas, herec nyní dochází na pravidelné prohlídky, kde lékaři kontrolují, zda se nemoc nešíří. McKellen se i tentokrát projevil jako silná osobnost a dál těší diváky svými výkony.

Doufáme, že to tak ještě dlouho zůstane a přejeme všechno nejlepší!

Zdroj: YouTube

 

Články, které by tě mohly zajímat