Právě vysíláme

Herec Predrag Bjelac zavzpomínal na natáčení Harryho Pottera. Na place prý byla nuda

7. března 2022 15:44
Herec Predrag Bjelac zavzpomínal na natáčení Harryho Pottera. Na place prý byla nuda

Predrag Bjelac je herec srbsko-chorvatského původu, kterého mohou diváci znát z řady českých filmů a seriálů. Díky své vizáži hraje především mafiány, ovšem i díky vzhledu se dostal až na natáčení Harryho Pottera či filmu Letopisy Narnie.

Herec přišel do Čech v roce 1992 poté, co na Balkáně propukla válka. Usadil se v našem hlavním městě, naučil se jazyk a podařilo se mu porazit do světa filmu a televize. Momentálně Predrag působí v českém kriminálním seriálu Duch. Diváci si ho ale mohou pamatovat i z komedie Ro(c)k podvraťáků.

Herci se podařilo dostat i do světové produkce a byl součástí příběhu o Harrym Potterovi. Zahrál si Igora Karkarova v díle Harry Potter a Ohnivý pohár. Na natáčení s britskou a hollywoodskou produkcí nyní zavzpomínal v rozhovoru pro magazín Blesk pro ženy a jak uvedl, na place prý byla trochu nuda.

„Podmínky byly výborné, ale je to všechno nuda, protože není čas a prostor na nějaké bavení a kamarádění se. Ty děti byly moc mladé na to, abychom se vůbec o něčem bavili,“ řekl a uvedl, že si velmi rozuměl s Michaelem Gambonem, který ztvárnil ředitele Bradavic Albuse Brumbála. Herce popisuje jako velmi vřelého člověka, se kterým při pauze zašel na cigaretu. „Sir Michael Gambon byl nejlepší kamarád, což bylo ovlivněno i tím společným kouřením. Byl báječný, vtipný a neuvěřitelně charismatický,“ dodal. Ze své postavy byl ale přeci jenom trochu zklamaný. Igor Karkarov má totiž v knižní předloze mnohem více prostoru než ve filmu. „Film na mě byl moc rychlý. Natáčení jediné scény trvalo i deset dní, ale ve filmu to zabralo pouhou minutu,“ řekl.

Články, které by tě mohly zajímat