Právě vysíláme

Herec Sean Penn vyrazil do Kyjeva. Má odvahu, kterou jiní postrádají, řekl prezident Zelenskyj

25. února 2022 11:23
Herec Sean Penn vyrazil do Kyjeva. Má odvahu, kterou jiní postrádají, řekl prezident Zelenskyj

Hollywoodský herec Sean Penn neváhal a po ruské invazi na Ukrajinu okamžitě vyrazil do Kyjeva. Na místě chce zdokumentovat současnou situaci.

Herec se aktivně zapojuje do humanitárních projektů a specializuje se na válečné konflikty. Na Ukrajinu vyrazil už v loňském roce a navštívil doněcké oblasti. Po vpádu vojsk Vladimíra Putina vyrazil do Kyjeva a setkal se s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenskym a místopředsedkyní vlády Irynou Vereshchuk.

Sean Penn demonstruje odvahu, kterou mnoho jiných, zejména západních politiků postrádá. Přijel do Kyjeva, aby zaznamenal všechny události, které se momentálně dějí na Ukrajině, a řekl světu pravdu o ruské invazi do naší země. Patří mezi ty, kteří dnes podporují Ukrajinu na Ukrajině. Naše země mu vděčí za takový projev odvahy a upřímnosti,“ uvedl Zelensky. Prezidentský úřad pak zveřejnil fotografii s hercem na Facebooku.

Pennův dokument produkuje společnost Vice Studios. Samotný herec svou cestu do Kyjeva zatím neokomentoval a není známo, jak dlouho se na místě zdrží.

Články, které by tě mohly zajímat