Právě vysíláme

Herec ze známého filmu na NETFLIX opouští Twitter kvůli duševnímu zdraví

4. ledna 2019 16:10
Herec ze známého filmu na NETFLIX opouští Twitter kvůli duševnímu zdraví

Angličan Will Poulter se po premiéře filmu Black Mirror: Bandersnatch na Netflixu stal terčem posměšných poznámek kvůli svému vzhledu. Herec, který si zahrál například ve filmu Millerovi na tripu nebo Revenant: Zmrtvýchvstání, tak místo aktivit na sociálních sítích chce pomáhat charitám v boji proti šikaně.

Terčem kruté kritiky

Poulter na Twitteru uvedl: „Po nedávném zážitku jsem se rozhodil ustoupit od Twitteru, tak trochu. Existuje určitý způsob, jak se k sociálním sítím chovat. Mají pozitivní části, kterých si můžete vážit, ale i negativní části. Těch je třeba se vyvarovat. Už delší dobu bojuji s tím, jak se k sociálním sítím chovat a s ohledem na své duševní zdraví si myslím, že je čas přehodnotit můj vztah k nim… Doufám, že změna mého postoje bude v důsledku lepší pro všechny. Neberte to jako definitivní konec, spíš alternativní cestu.“

Herec Will Poulter ve filmu Black Mirror: Bandersnatch

Poulter není první velkou hvězdou, která se sociálními sítěmi bojuje. Hvězdy filmu Star Wars: Poslední z Jediů, Kelly Marie Tran a Daisy Ridley, vloni úplně opustily sociální sítě poté, co jim uživatelé nadávali kvůli vzhledu.

Negativní komentáře na sociálních sítích můžou ovlivnit kohokoliv a je vždy důležité si uvědomit, co o kom píšete. Pokud spatříte nenávistné komentáře na sociálních sítích, nebojte se je nahlásit.

Zdroj: BBC, Netflix, People, Instagram, ČSFD, Twitter

5 náznaků, podle kterých poznáte, že jde váš vztah ke dnu

Články, které by tě mohly zajímat