Právě vysíláme

Hledáte bydlení? V ŘECKU vám za život na ostrově budou platit!

23. června 2019 13:10
Hledáte bydlení? V ŘECKU vám za život na ostrově budou platit!

Nejste spokojeni se svým životem a nejraději byste se sbalili a odjeli někam daleko? Sníte o tom žít u moře? Pak pro vás má ostrov v Řecku skvělou nabídku!

Ostrov Antikythéra, který leží mezi Peloponéským poloostrovem a Krétou, hledá nové obyvatele. Skalnatý ostrov o rozloze 20 kilometrů čtverečních nabízí nově příchozím osadníkům dům, pozemek a 500 Euro (asi 12 800 korun) měsíčně po dobu tří let.

Antikythéra leží mimo trasy turistů a v současné době na něm žije už jen asi 40 lidí. Většina obyvatel je v přístavu Potamos, kde mezi řadami bílých domů zájemce najde i několik taveren a hrstku obchodů.

Místní si uvědomili, že nové zájemce nenalákají pouze na krásnou přírodu a průzračnou mořskou vodu ideální pro potápění. Proto se rozhodli, že ty, kteří by na ostrově chtěli s rodinou žít, přilákají štědrou nabídkou.

Ostrov proslavil zejména nález takzvaného mechanismu z Antikythéry. Bronzové ozubené soukolí vědci datují do druhého století našeho letopočtu a označení „první (analogový) počítač“ si vysloužilo díky předpokladům, že ukazovalo pohyb tehdy známých planet a dokázalo předpovídat zatmění Slunce i Měsíce.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat