Právě vysíláme

Hokejové mistrovství světa ovládla Kanada, Češi znají soupeře pro příští rok

7. června 2021 9:10
Hokejové mistrovství světa ovládla Kanada, Češi znají soupeře pro příští rok

Kanada si z hokejového mistrovství světa odváží zlato. I přes počáteční nepřesvědčivé výkony tým javorových listů prošel do finále a triumfoval po sedmadvacáté ve své historii. V závěrečném zápase šampionátu porazil Finsko v poměru 3:2.

Hokejisté Kanady obrátili v nedělním finále zápas proti Finsku a odváží si z letošního mistrovství světa zlaté medaile. V utkání proti severskému soupeři dvakrát prohrávali, vždy však dokázali odpovědět. Vyrovnávací branku trefil v 53. minutě Adam Henrique, který poslal svou střelou zápas do prodloužení. V něm bylo úspěšnější právě mužstvo javorových listů, jenž v 67. minutě vstřelilo zásluhou útočníka Nicka Paula branku a po pěti letech se tak vrátilo na trůn.

V utkání o 3. místo stanuly Spojené státy americké proti Německu. Zápas ovládlo zámořské mužstvo, které získalo bronz počtvrté za posledních osm let. Třemi body za gól a dvěma asistencemi přispěl k úspěchu týmu kouče Jacka Capuana Conor Garland, tři nahrávky zaznamenal Tage Thompson.

Produktivitu šampionátu ovládl kanadský útočník Connor Brown. Sedmadvacetiletý hráč Ottawy si připsal v 10 duelech 16 bodů a byl s 14 asistencemi i nejlepším nahrávačem turnaje. Nejlepšími střelci se stali se sedmi brankami Brit Liam Kirk a Kanaďan Andrew Mangiapane, kteří shodně sehráli po sedmi zápasech. Právě Mangiapane byl oceněn i jako nejužitečnější hráč.

Česká republika skončila na turnaji ve čtvrtfinále a v žebříčku IIHF klesla na šesté místo. V příštím roce se čeští hokejisté na šampionátu v Tampere utkají s domácím Finskem, Spojenými státy americkými, Švédskem, Lotyšskem, Norskem, Běloruskem a Velkou Británií.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat