Právě vysíláme

Hollywoodské celebrity si zmrazily účty na sociálních sítích: Proč?

16. září 2020 12:10
Hollywoodské celebrity si zmrazily účty na sociálních sítích: Proč?

Desítky hollywoodských hvězd si deaktivovaly svoje účty na sociálních sítích. Důvodem je unikátní protest proti sociálním sítím a jejich fungování.

Rozsáhlá kampaň

Celebrity ze světa hudby a filmu se připojují ke kampani #StopHateForProfit, kterou pořádají neziskové organizace ve Spojených státech. Kim Kardashian West, Leonardo DiCaprio, Katy Perry či Jennifer Lawrence si na 24 hodin deaktivovaly svoje účty na sociálních sítích, aby upozornily na šíření nenávistných zpráv, propagandy a dezinformací na těchto platformách.

Generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg sice tento měsíc prohlásil, že sociální síť bude přísněji kontrolovat příspěvky (hlavně politické). Tento slib ale mnohým nestačí. Kampaň #StopHateForProfit proto usiluje o to, aby aplikace Facebook a Instagram (jenž patří Facebooku) aktivněji bránily šíření dezinformací, nenávistných komentářů a propagandy.

Kampaň #StopHateForProfit měla na Facebook okamžitý dopad. Cena akcií společnosti prudce klesla a podle amerických médií kleslo i celkové jmění Marka Zuckerberga, a to až o 7,2 miliard dolarů. To zabolí.

Zdroj: BBC, CNN, Instagram, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat