Právě vysíláme

Homosexuální pár plameňáků adoptoval opuštěné vajíčko a nyní se poctivě stará o mládě

12. srpna 2022 13:14
Homosexuální pár plameňáků adoptoval opuštěné vajíčko a nyní se poctivě stará o mládě

Hudson a Blaze jsou homosexuálním párem, který se poctivě stará o své potomstvo. Nejedná se ovšem o dva muže, nýbrž o plameňáky!

Dva plameňáci stejného pohlaví se stali náhradními rodiči vajíčka, které nikdo nechtěl. Hudson a Blaze žijí společně v britské ZOO v hrabství Berdofshire. A jelikož se spolu dvojice vzorně starala o své hnízdo, chovatelé se rozhodli, že opuštěné vajíčko dají na starost právě těmto plameňákům. Pracovníci ZOO předpokládali, že HudsonBlazem se stanou dobrými rodiči. A stalo se! O adoptivní mládě se totiž pár začal starat ještě dřív, než se vylíhlo.

„Než se mládě v hnízdě vyklubalo, seděli u něj dva týdny, zahřívali ho a ochraňovali před ostatními pelikány, kteří se často hašteří a postrkují v blízkosti různých hnízd,“ uvedl jeden z chovatelů pro média s tím, že plameňáci jsou monogamní a při péči o vajíčka spolupracují.

Nejedná se o první případ, kdy se homosexuální pár zvířat ujal opuštěného mláděte. V berlínské ZOO se dvojice tučňáků Skippper a Pingu rozhodla vysedět opuštěné vejce.

 

Články, které by tě mohly zajímat